Novo u Ponudi

WaveMaker Pumpe

Korisnička ocjena:  / 1
LošeNajbolje 

 

Aqua Macro cirkulacijske pumpe su nove pumpe u ER ponudi. Bitne karakteristike ovih pumpi su vrlo mala potrošnja električne energije, odlične perfomanse, odličan laboratorijski potvrđen protok i vrlo bitno za nas akvariste, nečujne. Nemaju problema sa vrtnjom u suprotnom smijeru što je znao biti problem sa prvim stream/wavemaker pumpama te se uvijek nakon ukopčavanja tiho i pouzdano okreću u pravom smijeru bez opasnosti za morske organizme u akvariju koje vrtnja u suprotnom smijeru može usisati u elisu pumpe i uništiti/oštetiti. Aqua Macro wavemaker pumpe koriste vrlo jaki i pouzdani gumeni priljepak za montiranje na staklo, pri našem testiranju ispitivanja snage priljepka skoro smo podignuli 60-ski akvarij u zrak pomoću tog priljepka što ukazuje na snagu i čvrstoću prianjanja. Nakon dugomijesečnog testiranja, čak i kod vrlo jakih pulsirajućih modela kao što su DC D3 wavemaker od 10 000 lit/sat pri konstatnom pulsiranju pumpe od slabog do jakog protoka nije došlo do gubljenja snage prianjanja niti padanja pumpe na podlogu. Sistem montiranja ima sigurnosnu polugu pomoću koje vrlo jednostavno i lagano odvajamo i spajamo pumpu na staklo.  Za one koji žele koristiti magnetni spoj dobra vijest je da se jeftini magnetni spojevi od SunSun JVP modela koji su vrlo rašireni u Hrvatskoj mogu koristiti i na ovoj pumpi. Također vrlo bitan detalj je mogućnost upravljanja pumpe u bilo kojem smijeru što uvelike olakšava pozicioniranje i usmjeravanje pumpe u željenom smijeru kako bi dobili odličnu cirkulaciju na mijestima koje želimo. Kvalitetu i perspektivnu budućnost ovih pumpi ukazuje i činjenica da nekoliko svijetskih kompanija prodaju ove pumpe pod svojim etiketama i puno skuplje nego ER, tako je npr distribuciju u EU preuzela poznata Njemačka firma Trop Tronic čija je cijena za početni model AC1 F1 wavemaker od 3000 lit/sat oko 60-tak eura dok je u ER-u puno niža, 140,00 kn ili oko 19 eura. U USA distribuciju pod svojim imenom je preuzela firma Coralife koja set DC wavemakera prodaje po cijeni od 400 $ što je opet puno više nego cijena na Hrvatskom tržištu, naravno osim etikete sve drugo je potpuno identično. U ER-u posebnu pažnju obraćamo na fer poslovanje i postavljanje prema klijentima te zbog toga ne želimo zavaravati potencijalne kupce sa vrlo visokim cijenamam kao ni lažnim predstavljanjem, po našem mišljenju cijena etikete i pakiranja ne može povećati cijenu proizvoda za par sto posto, što je uobičajena procedura na zapadnom tržištu.

Naša ponuda wavemaker pumpi zadovoljava potrebe svih akvarista, slatkovodnih i morskih, za one koji žele nježniju cirkulaciju na tkz LPS koraljnim akvarijima, jaču cirkulaciju na manjim akvarijima ili distribuciju hranjivih materijala u biljnim akvarijima preporučamo modele AC1 F1 od 3000 lit/sat ili D2 DC modele ( 24 volta kontrolirajuće pumpe) od 3000- 4800 lit/sat, za one koji žele vrlo jaku cirkulaciju za tkz SPS akvarije ili velike do vrlo velike akvarije preporučamo ponudu AC2 F6 od 9200 lit/sat, AC1 F5 od 10 800 lit na sat ili D3 DC (24 volti kontrolirajući model) od 4800 - 10 800 lit/sat. ako niste sigurni koji model vam treba za vaš akvarij slobodno nas kontaktirajte za neobavezni savijet i preporuku na naš e mail ; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem mobitela na broj 091 5685784.

Nemojte zaboraviti, cirkulacija je jedna od najbitnijih stavki u svim vrstama akvarija, cirkulacija donosi kisik, hranjive materijale, čistu vodu i kretanje živim organizmima a odstranjuje CO2, otpad i svu ostalu prljavštinu koja može ugroziti prosperitet tih istih organizama, također bez nje nema pravilnog pH, redox-a ni filtracije. Vrlo često cirkulacija je jedna od stavki na kojoj se najviše štedi, što je bilo donekle i razumljivo pošto su cijene tkz "renomiranih" firmi bile astronomske i nepristupačne za većinu akvarista, ali bi vam preporučili da ne štedite na cirkulaciji u akvarijima, posebno morskim, jer to vrlo loše utiječe na cjelokupno stanje akvarija i živih organizama u njemu.

Ponudu Aqua Macro wavemakera možete pogledati na ovom linku : AquaMacro wavemakeri

U slučaju da ste izgubili upustvo ili vam trebaju informacije o upotrebi navedenih pumpi tu možete pročitati upustvo za upotrebu. Garancija za navedene pumpe iznosi 12 mijeseci.

Upustvo za upotrebu vodenih pumpa F1AC1,F3AC1,F5AC1,F4AC2,F6AC2,D2DC,D3DC.
Molimo da pažljivo pročitate ovo upustvo za upotrebu prije korištenja ovih vodenih pumpi.

Instrukcije za montiranje
1.Provijerite pumpu za bilo koji znak oštećenja uzrokovanim transportom. Ako primijetite oštećenje nemojte je koristiti već je vratite u trgovinu gdje ste je kupili.
2.Umetnite muški uložak lociran na priljepku u ženski utor lociran na pumpi.
3.Očistite staklo na željenoj poziciji montiranja pumpe u akvariju.
4.Pritisnite gumeni priljepak zajedno sa pumpom na staklo.
5.Pritisnite polugu koja se nalazi na gumenom priljepku prema dolje da biste montirali pumpu jako i sigurno na akvarijsko staklo.
6.Pumpa se može okretati/pozicionirati prema željenom smjeru protoka.
7.Ukopčajte pumpu u el. utikač ili u slučaju DC pumpi u  pripadajući kontrolorer. Uvijek budite sigurni da je pumpa kompletno potopljena u vodi prije upotrebe. Nemojte upotrebljavati pumpu ako nije uronjena i nalazi se na suhom. Budite sigurni da kabel od pumpe ima tkz "drip loop" tj da je dio kabela neposredno prije priključka u struju olabavljen i nalazi se ispod utikača, tako spriječavate da vam se voda vrati preko kabela u el. utikač. Nikada nemojte koristiti pumpu ako postoji mogućnost da vam akvarijska voda putem el. kabela dođe do strujnog napona.

Održavanje
Da bi ste osigurali nesmetan dugi rad pumpe periodično čišćenje je potrebno.
1.Iskopčajte pumpu iz električne instalacije i izvadite je iz akvarija.
2.Očistite vanjski dio pumpe, motora pumpe i zaštitnog kaveza sa četkom ili krpom za čišćenje od alga i ostale akvarijske prljavštine.
3.Odstranite zaštitni kavez stiščući utore sa strane pumpe.Malo podignite zaštitni kavez da bi ste ga otkopčali od trećeg utora koji se nalazi na dnu pumpe.
4.Očistite propeler i osovinu sa mekanom krpom.Isperite motor ispod mlaza svježe vode.
5.Vratite propeler natrag u ležište i vratite zaštitni kavez natrag na mijesto.
7. Instalirajte pumpu natrag u akvarij.

Slikovito upustvo nalazi se u Engleskoj varijanti upustva za upotrebu, molimo da ga pogledate.
Prijevod Slikovitog upustva:
Power Supply cord - Električni kabel
Impeller Cage - Zaštitni kavez
Shart and bushing - Osovina i pripadajuća kapica
Impeller - Propeler
Pump motor body - Tijelo pumpinog motora
Assist lever arm - Poluga za montiranje na staklo
Suction cup atachment - Gumeni priljepak
Drip loop - Olabavljen kabel  pozicioniran ispod razine električnog priključka

Također bih vas zamolili da pročitate članak o održavanju opreme koji vam može pomoći da vaše pumpe rade što duže i bez problema: Održavanje Opreme

U slučaju da imate bilo kakve upite ili trebate dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte.

Proizvođač : Aqua Macro, Besmart&Clever CO LTD, NO.8, Fu Xing 1street, Yuan Shan Zi Ind Park, Hengmei, Zhong Shan City, Guanddong, China                
Uvoznik: Elegance Reef, MB: 92272410, Srednja Ulica 16, 51280 Rab, Tel. 091 568 5784, www.Elegancereef.com , Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.