Jump to content


Uvijeti Korištenja

Uvijeti korištenja EleganceReef.com stranica, uključujući i forum, galeriju, on line trgovinu te sve ostale subdomene i dodatke u vlasništvu EleganceReef internet stranica.
Prvim dolaskom te svim slijedećim dolascima na internet stranice www.elegancereef.com i sve njene subdomene i dodatke smatramo da ste upoznati sa njenim pravilima i u potpunosti ih prihvaćate. Ako vam uvijeti ne odgovaraju molimo da izađete sa ove stranice i više je ne koristite.
Na Elegancereef stranicama ne dozvoljavaju se radnje koje krše bilo koje Hrvatske zakone u bilo kojem obliku od pisanja uvredljivih i zakonom zabranjenih tekstova do ilegalne prodaje, krađe i ostalih kažnjivih radnji. Pojedinci koji to rade smatraju se odgovornima za svoje ponašanje i samim time za takve radnje mogu i odgovarati. Također će se takvim osobama zabraniti upotreba elegance Reef stranica.
EleganceReef se ne smatra odgovornim za tekstove, fotografije i sve ostale dokumente objavljene na EleganceReef-u od strane posijetioca ili korisnika EleganceReef-a.
EleganceReef se ne smatra odgovornim za bilo koje radnje od strane korisnika i posijetioca EleganceReef stranica.
Svi tekstovi i fotografije te ostali dokumenti koji se mogu objaviti putem interneta na stranicama EleganceReef-a od strane korisnika nakon objave postaju vlasništvo EleganceReef-a a autor se odriče prava na naknadu zbog daljne upotrebe tih tekstova, fotografija i dokumenata od strane EleganceReef-a, EleganceReef zadržava pravo da ih koristi u bilo kojem obliku i bilo kojem vremenskom roku na svojim stranicama, također EleganceReef ima pravo da tekstove, fotografije i ostale dokumente izbriše ako ih smatra uvredljivim ili protuzakonitim.
Registriranjem na EleganceReef stranice i sve njene subdomene i dodatke prihvaćate da se vaša e mail adresa i vaši podaci koriste pri slanju promotivnih ponuda, reklama i ostalih obavijesti putem e maila od strane EleganceReef-a. U slučaju da ne želite primati obavijesti, reklame i promotivne tekstove na vaš e mail od strane EleganceReef-a možete se jednostavno odjaviti putem tih istih promotivnih poruka nakon zaprimljene prve obavijesti. U slučaju da imate problema sa brisanjem iz naše baze kontakata molimo da nas kontaktirate na našu e mail adresu.

UVIJETI POSLOVANJA
EleganceReef posluje u skladu sa Hrvatskim zakonima a od korisnika/kupaca EleganceReef-a se također očekuje da posluju u skladu sa tim istim zakonima. EleganceReef nije niti se može smatrati odgovornim za ponašanje i radnje kupaca pri registraciji, kupovini, plaćanju i upotrebi EleganceReef-a, njegove ponude i savijeta. Podaci koje korisnik ispuni u svojem formularu za registraciju, kupovinu, dostavu i plaćanje trebaju biti istiniti i točni. Ukoliko se ustanovi da su podaci netočni ili lažni takav korisnik će se izbrisati sa EleganceReef stranica i biti će mu zabranjena upotreba Elegancereef stranica.

UVIJETI DOSTAVE
Dostava naružbi koje se mogu dostaviti poštom zbog svoje mase i gabarita vrši se Hrvatskim Poštama po izboru kupca. Kupac može izabrati vrstu dostave po izboru Hrvatskih Pošta. Cijenu dostave plaća kupac ovisno o vrsti dostave poštaru pri preuzimanju pošiljke ili pri uplati naružbe EleganceReef-u a zatim EleganceReef plaća dostavu naručiocu. Cijene dostave ovise o cjeniku Hrvatskih Pošta te izboru načina dostave: standardna dostava, pouzeće ili HP expres.
Dostava standardnim načinom se plaća po težini paketa i najeftinija je opcija dostave.
Dostava pouzećem je skuplja verzija dostave koja uključuje dodatne troškove pouzeća kao način plaćanja vaše naružbe.
Dostava HP expresom je najskuplja opcija izbora načina dostave ali je jedina opcija za naružbe koje trebaju hitnu dostavu kao što su živi organizmi koji se ne mogu dostavljati na drugi način.
Cijene ovise o težini proizvoda i izboru servisa te ih možete pogledati na ovom linku: Hrvatske pošte
Dostavu standardnim načinom plaćate pri uplati vaše kompletne naružbe direktno EleganceReef-u a zatim EleganceReef plaća troškove dostave.
Pri izboru opcije dostave i plaćanja pouzećem troškove dostave kao i troškove naružbe uvećane za troškove pouzeća plaćate poštaru pri preuzimanju paketa. NAPOMENA: Također poštaru plaćate i dodatne troškove koje nisu naznačene na uplatnici poslane od strane EleganceReef-a a uključuju troškove dostave novca na adresu EleganceReef-a.
Pri izboru HP Expresa kao načina dostave, troškove dostave neovisno da li ste izabrali opciju plaćanja vaše naružbe pouzećem ili uplatom na žiro račun, plaćate poštaru pri preuzimanju paketa.
Cijena dostave vaše naružbe se automatski obračunava u našoj on line trgovini pri kupovini.
Svi paketi poslani od strane EleganceReef-a su vrijednosno osigurani te po potrebi i vašoj želji označeni sa opcijom: posebno rukovanje da bi se spriječilo oštećenje paketa pri transportu. Ta opcija se dodatno plaća a cijenu možete pogledati na cjeniku Hrvatske Pošte. U slučaju da paket dobijete u lošem stanju ili uništenim trebate odmah to oštećenje prijaviti poštaru ili nadležnoj osobi u Hrvatskim Poštama te zatražiti obrazloženje oštećenja te povrat vrijednosti paketa. EleganceReef se ne smatra niti može odgovarati ni u kom pogledu za oštećenja nastala nepažljivim rukovanjem od strane poštanskih djelatnika. Pri slanju paketa EleganceReef mora pakete zapakirati i poslati po odgovarajućem pravilniku i statutu Hrvatske Pošte što automatski znači da su naši paketi pravilno isporučeni inače ne bi bili ni zaprimljeni.
Vodimo evidenciju i kontrolne brojeve pošiljka, u slučaju da vaš paket kasni ili smatrate da se izgubio slobodno nas kontaktirajte da vam pošaljemo kontrolni broj vaše pošiljke pomoću kojeg možete potražiti vaš paket u uredima Hrvatske Pošte. Sa naše strane možemo pokrenuti potragu za paketom tek 15 dana nakon slanja paketa.

UVIJETI PLAĆANJA
Sve cijene izražene na EleganceReef stranicama sadrže PDV (porez na dodanu vrijednost) osim cijene proizvoda koji su namijenjeni izvozu i samim time su oslobođene plaćanja poreza na dodanu vrijednost. Kupovina tih proizvoda je moguća samo za osobe koji mijesto prebivališta nemaju u Republici Hrvatskoj i naružba se dostavlja izvan granica Republike Hrvatske.
Vaše naružbe možete uplatiti na žiro račun Elegancereef-a koji ćemo vam poslati na vaš mail sa odgovorom o zaprimljenoj naružbi. Također vašu naružbu možete platiti i pouzećem poštaru pri primitku naružbe. Plaćanje kreditnim karticama se vrše preko paypal-a i ako želite platiti na taj način molimo da nas kontaktirate na naš e mail oko konkretne procedure plaćanja paypal-om.

ZAŠTITA POTROŠAČA
OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA
Sukladno čl. 8. st. 2. Zakona o zaštiti potrošača NN 79/07., 125/07.–isp., 79/09. i 89/09.– isp.
obavještavamo potrošače da prigovor ili pohvalu na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti, u pisanom obliku,
na adresu:
Elegance Reef
51280 Rab
Srednja Ulica 16
ili
na e-mail adresu:
  info@elegancereef.com
Odgovor na Vaš prigovor dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka
prigovora.
Molimo Vas da prilikom podnošenja prigovora osigurate sljedeće podatke o potrošaču:
ime i prezime
adresa za dostavu odgovora.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI
EleganceReef pridržava se Hrvatskog Zakona o zaštiti osobnih podataka (N.N.103/03.).Vaši podaci se nikada neće koristiti u nezakonite svrhe nit će se dati na uvid trećim licima. EleganceReef nema pristup vašim povjerljivim podacima kao što su podaci kreditnih kartica niti ih možemo na bilo koji način vidjeti ili upotrebiti. Vaša je sloboda izbora da EleganceReef-u date podatke koje želite a koji se koriste prvenstveno u dostavi naručenih proizvoda te e mail adresa za razne obavijesti i potvrdu kupovine, plaćanja te dostave. U bilo kojem trenutku se možete odjaviti i obustaviti primanje tih istih obavijesti.

REKLAMACIJE
U slučaju da primite robu koja je tehnički neispravna ili naružba nije kompletna molimo da nas kontaktirate da ispravimo pogrešku, ispravnu zamijenu šaljemo na naš trošak, troškove dostave povrata proizvoda koje vraćate a koji su našom greškom krivo isporučeni, neispravni ili nekompletni snosi EleganceReef. Također možete u tom slučaju tražiti i povrat novca umijesto zamijene.
U slučaju uginuća morskih organizama pri dostavi obavijest o uginuću se treba javiti odmah pri primitku paketa te slikati uginuli organizam u zatvorenoj vrećici i poslati sliku. Reklamacije par sati nakon primitka livestocka ili naredne dane se ne prihvaćaju. Reklamacije se prihvaćaju samo za organizme koji su uginuli pri dostavi našom krivicom. Čim su pušteni u akvarij naša odgovornost za njih prestaje. U slučaju da je paket oštećen ili uništen te su živi organizmi zbog toga uginuli molimo da se obratite nadležnima u Hrvatskim Poštama i zatražite objašnjenje uništenja te nadoknadu štete, Elegance Reef u tom slučaju nije odgovoran za nastalu štetu.
Ako želite zamijeniti proizvod koji ste kupili a koji je potpuno ispravan i u skladu je sa vašom naružbom možete ga vratiti u roku od 15 dana, proizvod ne smije biti korišten, mora sadržavati originalnu ambalažu i troškove povrata artikla u tom slučaju snosi kupac kao i troškove dostave zamijenskog artikla.
Iz ovog pravila su izuzeti živi organizmi, oni se ne mogu vratiti niti zamijeniti u slučaju da vam ne odgovaraju zbog kompleksnosti procedure dostave i osjetljivosti istih na promijene životne okoline. Također žive akvarijske organizme pri preuzimanju trebate odmah prebaciti i aklimatizirati na svoj akvarij, čim su organizmi u vašem akvariju oni su automatski korišteni te se korišteni proizvodi ne mogu vratiti, također u vašem akvariju postoje potencijalne razne vrste parazita i bolesti koje se mogu prenijeti pri povratu u naše akvarije a to zbog sigurnosnih pravila ne dozvoljavamo.
U slučaju da imate problema ili kvar na opremi koji se dogodi za vrijeme trajanja garancije na proizvod a kvar spada u vrstu kvara koje pokriva garantni list tada troškove povrata artikla kao i dostavu popravljenog ili zamijenskog artikla snosi EleganceReef. U svim ostalim slučajevima troškove dostave snosi kupac artikla. Molimo da nas u svakom slučaju prvo kontaktirate na našu e mail adresu :   info@elegancereef.com
Slike u internet trgovini koje predstavljaju proizvod su informativnog karaktera i takve slike ne moraju potpuno odgovarati izgledu i obliku proizvodu kojeg vi dobijete, reklamacija se ne priznaje zbog ovog razloga.

Za sve potencijalne upite o ovim pravilima možete nas kontaktirati na e mail adresu:   info@elegancereef.com

ELEGANCE REEF PRISTUP

Gore navedeni uvijeti su zakonska obaveza Elegance Reef-a ali bi htjeli napomenuti da mi idemo puno dalje od tih zakonskih obaveza, slobodno nas kontaktirajte u slučaju bilo kakvog problema ili potrebne pomoći i napravićemo sve što je u našim mogućnostima da vam pomognemo. Stotine i stotine korisnika su zadovoljni našim radom i uslugama, ne bi bili gdje jesmo da smo se postavljali bahato i arogantno prema kupcima i korisnicima. Slobodno se raspitajte o kvaliteti naših usluga i ustanovićete da od početka rada EleganceReef-a nema ni jedne pritužbe na naš rad i usluge, sasvim suprotno. Razlog osnivanju Elegance Reef-a je upravo taj normalni pristup kupcima i hobistima, i sami smo hobisti i glavni pristup našem poslovanju je da se postavljamo prema vama upravo onako kako bi htjeli da se postavljaju prema nama. Prije osnivanja Elegance Reef-a dok smo bili obični hobisti imali smo vrlo neugodna i razočaravajuća iskustva pri kupovini, savijetima i pomoći oko naših akvarija, ER je stvoren da bi se to popravilo.