Jump to content


- - - - -

Ricordea juma + live rock

livestock ricordea live rock

  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 bluereef

bluereef

    Advanced Member

  • Administrators
  • 27,145 posts

Posted 13 May 2015 - 09:49 PM

Na lageru odlične ricordee jume iz Indonezije.
Osim što su ricordea jume jako lijepi koralji ovi primjerci dolaze na vrlo lijepom i velikom živom kamenu, za relativno povoljnu cijenu uz lijepi koralj dobije se i premium živi kamen pun života.
Živo kamenje koje se prodaje za akvarije u globalu nema skoro ništa života na sebi, drži se u lošim uvijetima bez svijetla i slabije ili nikakve filtracije kod izvoznika,, transportira se na suhom te tse u trgovinama drži u slabijim akvarijima obično bez svijetla, to rezultira gubitkom velike količine života na njemu i velikom količinom organskog otpada koji se akumulira u njemu zbog loših uvijeta držanja i transporta.
Sa druge strane živo kamenje koje dolazi sa koraljima tretira se naravno kao i koralj, drži se u kvalitetnim akvarijima kod izvoznika, transportira se u moru da se sačuvaju koralji i nakon primitka se drži u kvalitetnim akvarijima sa rasvjetom i jakom  filtracijom, rezultat toga je vrlo velika količina života na njemu ukljucujuci i koralje te potpuno čisti zdravi kamen bez otpada i organskog smeća koje bi inače nastalo raspadnjem organizama na i u njemu.

Osobno preporučam nabavu ovakvog tipa živog kamenja i koralja jer je puno bolje nego kupovina samo živog kamena. Razlika u cijeni je mala a za tu malu razliku dobiju se koralji.
primjerci u ER ponudi su odlične kvalitete, kamenje je puno koralin alga, raznih spužva i ostalih živih organizama koji pridonose filtraciji, stabilizaciji i bio raznolikosti akvarija.

Slike
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

link na ponudu koralja http://elegancereef....20&sort=nameAsc

popust na količinu
5 do 9 komada - 240,00 kn po koralju
od 10 na gore - 210,00 kn po koralju

koralji su dosta veliki te samim time i kamenje je pristojne veličine :hat:

Also tagged with one or more of these keywords: livestock, ricordea, live rock