Jump to content


- - - - -

Trop Tronic


 • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 bluereef

bluereef

  Advanced Member

 • Administrators
 • 27,145 posts

Posted 21 April 2009 - 02:57 PM

Ako kome sto treba od ove firme neka javi, u ponedjeljak saljem naruzbu pa ako tko zeli uletiti moze slobodno. Trop tronic je inace jedna od najkvalitetnijih Njemackih firmi koja je prva pocela sa kvalitetnim UV lampama, ph kontrolorerima i slicno, oni su profesionalna i vrlo specijalizirana firma za high clas opremu te imaju mali izbor artikala ali vrlo kvalitetnih. Preporucio bi solenoide za plin ili vodu, naravno jake UV lampe, ekstremno puzdane i precizne water levele, ph kontrolorere, akv. kontrolorere za pumpe, rasvijetu... i imaju ok cijene za kvalitetu koju nude.
Vise mozete doznati na http://www.troptronic.de/

Obvezno pogledajte njihove pdf file sa objasnjenjima artikala : http://www.troptroni...TT_Frame_e.html ili na download u meniju ako direct link ne radi.

U slucaju upita za cijene slobodno pitajte u ovoj temi, pm, mail ili broj moba  :)

#2 bluereef

bluereef

  Advanced Member

 • Administrators
 • 27,145 posts

Posted 21 April 2009 - 03:01 PM

Preporucio bi njihov water level, najaca verzija 5/IV-u sa cijenom od 170 eura za one koji zele spajati RO i slicno, dupla kontrola razne opcije... tunze i slicni water leveli su kikiriki za ovaj model.

PDF file : http://www.troptroni...Switch_5IVu.pdf

#3 bluereef

bluereef

  Advanced Member

 • Administrators
 • 27,145 posts

Posted 16 May 2009 - 01:50 PM

Trop Tronic UV 55 w i Level senzori na lageru  :money:

Vise o njima kasnije

#4 Nemo

Nemo

  Advanced Member

 • ER
 • PipPipPip
 • 2,244 posts

Posted 16 May 2009 - 03:37 PM

Daj neku sliku i neke cjene za level kontrolere i neko objasnjenje kak funkcioniraju jer nemogu bas skuzit po slikama iz opisa kod svabe
Sva oprema u Neme u pola cjene

#5 bluereef

bluereef

  Advanced Member

 • Administrators
 • 27,145 posts

Posted 16 May 2009 - 07:58 PM

Da malo je komplicirano za shvatiti jer ima vise opcija rada i vise modela koji se naizgled ne razlikuju puno. Takoder je konfuzno jer se mogu koristiti i za nadopunu vode (klasican top of/water level) ali i za izmijenu vode, dakle da prazni akvarij, sump ili sto vec.
Posto ima raznih kombinacija tesko je opisati sve kombinacije. Prednost su dva senzora koji imaju osjetljivost 2 mm dakle razlika od 2 mm u nivou aktivira senzor. Tu postoje i kombinacije sa senzorima, moze se aktivirati (po zelji tj programiranju) da se uredaj aktivira kada voda nestane samo na jednom sezoru (gornjem ili donjem) ili sa oba dva senzora.

U glavnom 99 % akvarista zanima nadolijevanje ishapljele vode pomocu ovog uredaja i to je jednostavno, sonde se postave na zeljenu vrijednost tj nivo vode sa time da se postavi da manja sonda koja je uvijek iznad duze/vece sonde aktivira uredaj da pocne nadolijevati kada ona ostane na suhu. Duza sonda je rezerva i moze se postaviti par mm nize od gornje.

Prednost ovog uredaja je sto ima senzor koji sprijecava da se sonda aktivira ako je voda u sumpu valovita. Takoder se moze na njega spojiti uzemljenje.

Water level se lako montira, ima dobar i jednostavan sustav montiranja na staklo, koje moze biti horizonatlno i okomito, sam sistem montiranja je vrlo cvrst i pouzdan sto omogucuje dobru preciznost pri postavljanju senzora na potrebne vrijednosti.

Cijena je 1300 kn.

#6 bluereef

bluereef

  Advanced Member

 • Administrators
 • 27,145 posts

Posted 16 May 2009 - 08:17 PM

I link na on line kupovinu : http://minishop.t-co...=346&pcurrpid=1