Jump to content


Most Liked Content


#85179 Morski akvarij filtriran sa Haqos expro 1200 filterom

Posted zebra on 25 February 2014 - 10:08 PM

Točno i slažem se sa svime...
Nadovezao bi se još na doziranje tih svakojakih aditiva, ono šta sam primjetio i šta po meni jako uništi akvarij je promijena i mijenjanje raznih proizvođača...
Imam tu priliku jer poznajem ljude koji rade u laboratoriju, pa znam poslat malo na test te neke preparate...
Tako sam se uvijerio par puta npr, ono šta jedino znam dozira je jod i stroncij, sve ostalo kako i sam kažeš dovoljno je sa redovitom izmijenom vode...
Pa sam poslao na testing, isti proizvod preporuke istog doziranja samo različiti proizvođači  a u bočicama nema veze jedno s drugim...
I tako na taj način raznim izmijenama raznih aditiva stvaramo tolike šokove za organizme za koje nismo ni svijesni da ih radimo..
Isto tako , danas su akvaristi jako nestrpljivi i sve bi preko noči, pa onda u samom startu ubaci ovaj aditiv pa ove bakterije pa one bakterije pa malo ovoga pa malo onoga i evo ti problema u samom startu da ni neznaš da si ih napravio, jer si uvijeren da je sve super...
Ono šta neznaju je to da ovi naši testovi znaju reagirat i krivo pokazat analizu samo ako prije testiranja bacimo u akvarij suhu hranu, test u tom trenutku pokaže krivo zbog reakcije i odma dodavanje svega i svačeg...
Isto tako mi nisu jasne te bočice s bakterijama, pet vrsta bakterija je u njima, u ovima je 20 vrsta bakterija, pa kako bakterije mogu živjet u bočici bez kisika zatvorene po par mjeseci...
Tako sam i to jednom dao na testiranje   pa je u bočici bila obična voda sa dodatkom kolina (prirodna čista bijela glina)
U drugom slučaju isto voda sa dodatkom ,lipida, organske tvari koja u slučaju da u akvariju nema dovoljno kisika i več razvijenih bakterija stvara amonijak i nitrate...
I da ne nabrajam dalje...
Strpljenje  i puštanje samoj prirodi da napravi svoje je jedino pravo riješenje i jedini pravi put prema dobrom uspijehu...
Evo ovo je jedan od mojih akvarija koji je isto tako bio 8 godina bez iti jednog dodavanja bilo kakvih aditiva i tekučina i tko zna čega...
samo skimmer ugljen i  kasnije biopeletsi...





#86624 starfire 300l

Posted AnixoR on 27 December 2014 - 11:01 AM

Da ja stavim par slika svog akvarija sada kada mi je stigla i nova led lampa.

Akvarij je Starfire 120x50x50 12mm, rasvjeta Nemo LED light 72w, filtracija Haqos Expro 1500, Co2 dodajem preko inline atomizera.  Gnojim samo sam JBL proscape-om jednom tjedno nakon izmjene vode (cca 20%)

Imam 15-tak neonkica, jako puno RC Kozica i Razne vrste Nerita puževa i Helena puževe,  Sada moram neke ribice uzet, ali otom potom.

Sa svime šta sam uzeo od ER-a sam prezadovoljan, kako i sa kvalitetom tako i sa cijenom.


IMAG0473.jpg


IMAG0474.jpg


IMAG0476.jpg


#85464 ZetLight QMaven ZT6600 LED rasvijeta

Posted bluereef on 20 March 2014 - 07:14 PM

Evo napokon i ja jednu montirao na svoj akvarij, novi akvarij u fishroomu u izradi, tek je montirana, na idiot modu je po defaultu i nije na ful snagi, akvarij je tzakoder novi tek u pripremi, cekao sam rasvijetu da ga pokrenem kako treba
Rasvijeta je naravno kaos, jedna osvijetli i to ne na ful snagi cijeli akvarij 110 x 60 x 60 cm, jako mi se svida kod zetlighta sto ima jaku bijelu svijetlost, naravno tko zeli vise plavo lako nastima plavi kanal da mu je jaci, ali po meni period od 2-3 sata ful daylighta je dobro za sve koralje pogotovo sps koralje, takoder nema nikakvog disco efekta niti onog plavog odsijaja, akvarij e ful bistar i svijetlo se odlicno siri po cijelom akvariju

Posted Image

jos jedna brzinska
Posted Image

naravno slike su sve brzinske bez da sam ista pametno radio ili gledao kut snimanja, takoder posto sa svih strana a i iza ovog akvarija su drugi akvariji rasvijeta od njih remeti sliku, nije bitno jer ovo je samo start akvarija, nista pametno za sada, bolje slike će biti kada se akvarij pokrene sa koraljima


#85364 ZETLIGHT Avansni cjenik 2013/2014

Posted bluereef on 13 March 2014 - 01:47 PM

evo jedan kontejner reef octopusa pri iskrcavanju, pobroji koliko samo ima skimera na ulazu u kontejner loool
normal_BIGONEIIstart.jpg
normal_BIGONEIIakvariji.jpg


#84986 Zetlight ZA 2421 za morsku akvaristiku

Posted zdena on 23 January 2014 - 10:36 AM

Evo da i ja napišem par riječi o rasvijeti koju sam namontirao prije par tjedana.
Prvo i jako važno da napišem da se rasvjeta sviđa mojoj ženi kojoj se malo što sviđa u vezi akvaristike!
Sama izrada i dizajn je odličan - sve je na svome mjestu. Ne fale nikakvi djelovi ili kako to već zna nekada biti da je nešto predviđeno ali se to može izvesti samo na papiru - sve je jednostavno za namontirati, a takve stvari su za mene super, nema dodatnog pripasivanja, nema rezanja, ljepljenja - sve se lijepo jednostavno skolpi, pritegne, uključi u struju i namjesti sat na kontroleru!
Pošto ja nemam baš puno vremena rasvijeta radi na automatskim tvorničkim postavkama, a mogučnostii da se programira rasvijeta su neograničene.
Sama rasvijeta se može namontirati na sredini akvarija da su nosači na bočnim stranicama a mogu nosači biti i na zadnjoj stranici tako da isto nema nekog ograničenja da mora biti baš tu i nigdje više pa smetaju pumpe ili kablovi ili HOB naprave kao meni! Koralja u akvariju baš i nemam ali ovih par koji su unutra su procvali i uživaju. Na automatskim postavkama rasvijete izmjenjuju se od mjesečine, svitanja, jutra, dnevnog svijetla, zalaska sunca pa opet noćno i mjesečina.
Snimio sam i par slika detalja i video sniman u zamračenom boravku i na normalnom dnevnom svijetlu.
Nadam se da ću uspjeti to sve postaviti u temu



DSC02306_800x600.JPG DSC02307_800x600.JPG DSC02310_800x600.JPG IMG_2159_800x600.JPG IMG_2169_800x600.JPG IMG_2183_800x600.JPG IMG_2185_800x600.JPG IMG_2192_800x600.JPG IMG_2193_800x600.JPG


#84860 ZETLIGHT Avansni cjenik 2013/2014

Posted ZliBrka on 11 January 2014 - 03:18 PM

Samo bi zamolio ponosne vlasnike ovih lepih rasveta da naprave neke mini recenzije istih, sa (po mogucnosti) sto vise slika. A ni video mi ne bi bilo mrsko pogledati...  ;)


#84819 Sve novo

Posted bluereef on 07 January 2014 - 10:42 PM

Kako vidite zadnjih mijesec dva kasnim sa odgovorima, postovima, slikama... kaos uglavnom, razloga ima jako puno, od problema sa  Hrvatskim telekomom i njihovim kaosom (i dalje me nisu preselili te nemam njihov Internet) seljenja i startanja novih akvarija,  tisuce updatea i racuna te dokumentacije za kraj godine i kao šlag na kraju pc mije totalno zblesirao, zadnjih mijesec dana se non stop ruši i gasi, gotov je, lako je promijeniti pc ali nije lako iskopirat sve poslovne filove, programe, tko zna koliko šifra i user namea za desetke administracija i poslovnih stranica (pbz, izvoznici, partneri...) sa time se mucim zadnjih 10-tak dna a nije lako, narucite mi robu koju moram ubaciti u file, i taj fie iskopirati na vanjski disk i onda mi opet narucite i opet ispocetka, deseci filova sa naruzbama ... kaos lol , ali uskoro se  nadam se, sve vraća polako na staro (jos da zamijenim fckin tipkovnicu koja isto šteka ma**?*?*? ) upravo je montiran novi pc, uzeo sam neki gamer model i ako gura igre valjda ce  i ove moje poslovne/admiistrativne programe. Zasada rastura, vec sam zaboravio kako to ide kada radis na novom pc-iju
uglavnom uskoro bi trebao malo brze odgovarati i pisati kako sam radio prije ovih raznih problema. Jos da kupim novi podvdni digtalac  i bice i slika lol :hat:


#82263 Tsunami valovi u akvariju

Posted bluereef on 12 May 2013 - 11:18 AM

još jedan video sharkman great white pumpe u radu, od Soonya




#81750 Izrada slatkovodnog akvarija

Posted Juricas on 10 March 2013 - 03:41 PM

Pošto nisam odavno, evo jedan mali update od mene.

Neki diskusi su prodani, neki poklonjeni, neki uskoro dolaze i tako...

Stanje je ok, osim izmjene vode jednom mjesecno ne radim nista po akvariju, cak niti staklo netrebam cistiti jer su stabilni parametri, i uz slabije svjetlo nema nikakvih algi.
Ribe hranim kad se sjetim, nešto još planiram prodati jer diskusi rastu i malo je prostora, a i pošto ih još kupujem uskoro, treba mi svaki cm akvarija.  :D

Attached Thumbnails

  • 1.JPG
  • 2.JPG
  • 3.JPG
  • 4.JPG
  • 5.JPG
  • 6.JPG
  • 7.JPG
  • 8.JPG
  • 9.JPG
  • 10.JPG
  • 11.JPG



#79731 Like this

Posted bluereef on 28 August 2012 - 12:23 PM

Ne znam da li ste vidjeli i dali ga koristite ali ovaj forum ima opciju like this ispod svakog posta, icona za like se nalazi ispod svakog posta na desnoj strani, ako vam se svida neciji post slobodno to kliknite, puno je bolje i jednostavnije nego pisati kratke postove tipa I like it  i slično. Sam osobno koristim tu opciju vrlo često, to je i jedan od razloga zašto otvaram ovu temu da ne bi netko pomislio da ga ignoriram ili što već ako se nisam javio na njegovu temu, umijesto da napisem super akvarij, super koralj, ili što vec ako mi se post svida kliknem like this. To je takoder dobro kada sam u guzvi pa ne stignem odgovarati na postove, naravno ako odgovor  nije bitan vec da bi samo napisao da mi se svida post ili slično.

Takoder najvise lajkani post se pojavljuje u navigaciji na dnu foruma : most liked contant, pojavljuje su u trazilici i sam autor posta dobija lajklove koje mu se vide u profilu, ako se ne varam.

Eto nadam se da ćete i vi koristiti tu vrlo jednostavnu opciju a koja je ujedno  vrlo korisna za forum i olaksava rad na njemu :hat:


#86366 Reef Octopus Prime Protein Skimmer

Posted Sonny on 13 September 2014 - 09:08 PM

Lako se tebi hvalit s Reef Octopusom kad je vrhunski, lol, zna se dobro da realno rasturaju već godinama. Pol Amerike ih ima :)
Moj Diablo već godinu i pol sa jednim čišćenjem - ubija!
Nije da se hvalim ali...
Zvučat ću ljigavo jer se dobro zna da smo frendovi, al za cijenu reef octopusa nema niš bolje i točka. Jake pumpe, puno zraka na usisu i jak akril, to je to ;)


#86095 Dolazak Haqos kontejnera 2014

Posted bluereef on 09 July 2014 - 11:13 AM

Sve je ocarinjeno, saljem kamion u petak po robu :hat:


#85366 ZETLIGHT Avansni cjenik 2013/2014

Posted bluereef on 13 March 2014 - 06:24 PM

pa nisam ja gepek uvoznik lol
this is ER baby :hat:


#85172 Morski akvarij filtriran sa Haqos expro 1200 filterom

Posted bluereef on 25 February 2014 - 08:41 PM

Evo ako nekog interesira da li može napraviti morski akvarij sa haqos filterom, ovo je moj cube 80, oko 400 litara , dimenzije 80 x 80 x 60 cm, filtriran samo sa expro 1200 filterom i fluid reaktorom sa oko 500 ml ugljena, to je sve

Posted Image


aditivi, kalcij, karbonati, jod, bailing... 0 , zero, ništa nije dodano u ovaj akvarij od kad je pokrenut, bio je sa skimmerom ali sam greskom skimmer morao prodati i tako se filtrira samo sa expro 1200 vec mijesec dva /trebao bi pitati zebru kada sam mu prodao skimmer da javi točan datum/ ovo je akvarij samo za anemone red bubble-entacmea quadricolour koja mi je toliko narasla da mi je unistila pola akvarija,sada je prebacena u ovaj akvarij pa nek se siri koliko hoce, vec se podijelila na jedno 4-5 komada

eto to je to


#84935 Zetlight 2420 slatkovodna rasvijeta

Posted bluereef on 17 January 2014 - 08:32 PM

Evo jedna vrlo loša slika novih starfire akvarija sa zetlight ZA2420 rasvijetom, nažalost osim što sam akvarij montirao u 5 minuta ukljucujuci i iaquascape zbog posla ne mogu ništa pamentije napraviti niti mu se posvetiti kako treba ali bi htio pokazati kako lijepo izgleda ta rasviejta iznad tog akvarija i cijeli komplet, akvarij je duzine 60 cm sa back filterom, nije bas tako mali jer ima 60 x 50 x 50 cm , narucena je ta velicina za akvariste koji ne žele puno potrošiti a ujedno dobiti top akvarij, zbog back filtera sva oprema je iza i nista se ne vidi osim cijevi, imam isti ovakakav i morski akvarij i super je, zetlight ledica taman stane na 60 cm i sve izgleda tip top , iako ima 60 cm litraza mu je 150 litara sto nije malo a led ima potrosnju od samo 20 i nesto wati, sa tih 20 wati svijetli strasno jako, cijeli akvarij je ful osvijetljen, biljke su posadene prije par dana samo za probu i vec su se ulovile i rastu, jedan dan kada nadem vremena cu mu se malo vise posvetiti i probati posaditi vise biljka i naravno napraviti neki aquascape ali za sada samp da pokazem kako izgleda u startu, nisu ni kabeli sredeni ni nista trenutno

Posted Image


#83927 Diablo DC skimmer

Posted Karlo on 02 October 2013 - 06:31 PM

evo i slikica
3. dan rada

Attached Thumbnails

  • diablo.jpg



#83380 Maxspect LED rasvjeta i popratna ponuda

Posted Sonny on 30 August 2013 - 11:41 AM

Mali hint za sve kupce Maxspect rasvjete, da se ne gubite kao ja kod prvog podešavanja:
(iako ćete dobiti kvalitetne upute, neke su sitnice izostavili a koje bi vas mogle zbuniti kao mene :) )

1. Većina vas želi programirati svoj fotoperiod, i u skladu s tim ne koristite Manual, niti Preset mode, nego Automatic mode
2. u tom Automatic mode-u podešavate svoj fotoperiod
3. Nemojte se čuditi na način funkcioniranja dimmera (pričam o Mazarri, makar vjerujem da se isto odnosi i na Razor).
Ovaj dimmer vam sam "ublažava" prijelaze između 2 fotoperioda na način da cca pola sata prije početka idućeg fotoperioda počne s mixanjem ta dva f.p..

Primjer:

u 14:00 imate 20% jačine kanala A i 20% kanala B
u 15:00 imate 40 % jačine kanala A i 40% kanala B

Ako je kao kod moje Mazarre onda će vam rasvjeta sama od 14:30 početi preuzimati postavke fotoperioda od 15:00h, i  to na način da će vam se jačina oba kanala iz minute u minutu postupno pojačavati do 15:00h kada će dobiti svojstav koja ste mu zadali. ITD.

Sve je vrlo logično i jasno, a kvaliteta rasvjete je takva da se mora vidjeti uživo.
Uvjeren sam da mi je i ova kupnja jedna od onih za koje neću požaliti.

Malo više o Mazarri ću vam reći kada uspijem poslikati za vikednd :hat:


#83214 Morski i slatkovodni livestock EU dostava svaki tijedan

Posted astralis on 17 August 2013 - 09:18 PM

Onda bih pokusao sa ;
D8022 CREVETTE CARDINIA PROPINQUA SP. Orange 1-1,5
8 KOMADA


#83078 Reef Octopus Avansni cjenik 2013

Posted Sonny on 07 August 2013 - 03:35 PM

View PostKarlo, on 07 August 2013 - 12:27 PM, said:

sony je namirišao da dolazi pa pobjegao s Raba da ne mora teglit :)
Zlobo jedna komentatorska, umjesto da slavimo i napravimo Reef Octopus feštu za vikend, ti ideš davat ovako zlobne komentare  :072: :082:

Šalu na stranu, nadao sam se da će stići prošli tjedan da dam ruku čoviku i usput pokupim svoje stvari, ali jok - uvijek u ovakvim slučajevima kada roba treba doći dok sam na Rabu, ona dođe barem par dana kasnije tako da ne mogu pokupiti. :074:  A ima svašta u ovoj pošljici za mene, od Diablo skimmera, Kalk reaktora pa sve do MF reaktora i pelleta... Pun "kašun" robe lol :afro:


#80448 Izrada slatkovodnog akvarija

Posted Juricas on 07 October 2012 - 07:21 PM

Nisam odavno napravio update teme, pa evo. Bilo je nekih problema s parazitima kod diskusa, pa su neki od njih tek sad poceli dobijat na velicini. Valjda se situacija sad ustabilila. Vrijeme ce pokazati.

Attached Thumbnails

  • IMG_0019.JPG
  • IMG_0037.JPG
  • IMG_0038.JPG
  • IMG_0043.JPG
  • IMG_0070.JPG
  • IMG_0073.JPG
  • IMG_0075.JPG
  • IMG_0085.JPG
  • IMG_0090.JPG